Skip to content

Az Együttállás (Constellation)

Az Együttállás

Szervezeti forma: felfedezők és kutatók csapata
Központ: A Vendégház, Új Atlantiszon a Jemison bolygón
Fennhatósági terület: nincs
Vezetője: Sarah Morgan
Csatlakozási lehetőség: Van, a játék fő története során

Történelem

Az Együttállás (Constellation) egy legendákkal övezett felfedező csapat, amit Sebastian Banks alapított valamikor 2275-ben. A szervezet központja az Új Atlantiszban található Vendégház (The Lodge), innen indulnak és ide futnak be azok a küldetések, amelyek célja a világűr ismeretlen területeinek és rejtélyeinek megismerése, feltérképezése.

Az alapító között találjuk

 • Sebastian Bankst, a szervezet atyját és első vezetőjét
 • Chloe Baot, egy fizikust, aki Sebastiant követte a szervezet élén 2283-tól
 • Aja Mamasát, Sebastian egykori bizalmasát és jobbkezét, aki pedig Baotól vette át a stafétát 2290-ben és vezette a csapatot egészen 2325-ig
 • Darius Andrist, egy botanikust, aki az idegen növényi életformák specialistája
 • Bernadette Laurent-t, egy kalandvágyó és kellően gazdag örökösnőt, aki a pénzügyi hátteret biztosította a csapat számára
 • Everado Gilt, aki csempész karrierjét cserélte le a felfedezés érdekében
 • Kadri Tomát, egy biológust és orvost.

2330-ra világszerte alábbhagyott a vágy, hogy megismerjük a galaxisunk Lakott Rendszereken túli ismeretlen részét, így a szervezet mára már csak árnyéka egykori öngmagának. Sőt, az emberek többsége mára azt is elfelejtette, hogy az Együttállás valaha létezett. Pedig a szó klasszikus értelmében vett egykori felfedezők ma is aktív utolsó csoportja nagyon lelkes, sőt! Nem tettek le arról, hogy megismerjék a világűrt és választ kapjanak a „mi van odakinn” kérdésre.

Ehhez a lelkesedéshez hozzájárult az is, hogy 2326-ban az egyik tagjuk, Barrett rábukkant az Együttállás raktárának mélyén egy közel másfél évtizede, még 2310-ban megtalált idegen eredetű tárgyra, egy Ereklyére (Artifact). Azonnal felismerte azt, hogy valami egészen különleges dolgot tart a kezében, így a csapat legfőbb küldetése onnantól kezdve az idegen holmi eredetének felkutatása lett.

Nem sokkal később, 2328-ban szintén Barrett volt az, aki meggyőzte az Együttállás vezetőségét, hogy vegyék meg a L-868 nevű űrállomást és némi módosítást követően csináljanak belőle egy mélyűri kutatóállomást, amelyet manapság már a „A Szem” néven ismerünk.

2330-ban minden megváltozott, amikor egy bányász az Argos Bányavállalat egyik fúrásán ráakadt egy, a korábban talált Ereklyéhez nagyon hasonló tárgyra és azt az Együttállás bázisára vitte. Miután a frissen szerzett ismeretlen tárgy azonnal reakcióba lépett a korábban találttal, mindenki számára egyértelmű lett, hogy ezek a darabkák egy nagy, egyelőre ismeretlen eszköz részei.

Nem sokkal később Sarah Morgan, az Együttállás aktuális vezetője előbb rábeszélte az egykori bányászt a szervezethez történő csatlakozásra, majd meggyőzte arról is, hogy segítsen nekik a további Ereklyék felkutatásában.

Az Együttállás tagjai közösen vágtak bele az új kalandokba, abban reménykedve, hogy a közös út végén végre kiderül, mire is való ez a szerkezet.

A szervezet jelenlegi tagjai:

 • Sarah Morgan: 2320-ban csatlakozott az Együttálláshoz, majd annak a vezetője lett 2325-ben. Katonai karrierjét cserélte le a felfedezőre.
 • Andreja: 2328-ban csatlakozott a csapathoz. Nem sokat lehet róla tudni, csupán annyit, hogy csillagász és navigátor, valamint azt, hogy a Va’ruun Házból érkezett.
 • Barrett: felfedező, 2305 óta az Együttállás tagja. Utálja a kalózokat, mindenki mással ki tud jönni, de velük nem.
 • Sam Coe: korábbi Freestar ranger, az Akila Cityt alapító Solomon Coe leszármazottja. 2327 óta a csapat tagja.
 • Cora Coe: Sam Coe lánya, apjával együtt érkezett a társaságba.
 • Matteo Khatri: teológus, 2325 óta áll az Együttállás rendelkezésére.
 • Noel: brilliáns tudós, Sarah jobbkeze, 2326 óta áll a szervezet szolgálatában.
 • Vasco: Az Együttállás egykori vezetője, Sir Malcolm Livingstone bukkant rá Akilában a roncstelepen, majd építette újjá a robotot azzal a céllal, hogy a kutatásokat és a felfedezéseket segítse. Ennek idestova 43 éve.
 • Vladimir Sall: egykori Bíbor Flottás kalóz, aki az Együttállás által birtokolt Szem űrállomást vezeti, miután 2322-ban csatlakozott a felfedezőkhöz.
 • Walter Stroud: hajógyáros, milliárdos, a csapat biztos pénzügyi hátterét biztosítja 2321 óta. A Stroud Eklund hajógyártó cég társtulajdonosa, miután feleségül vette Issa Eklundot és egyesítették a két megacéget.
 • A játékos: TE

Csatlakozás az Együttálláshoz

A Starfield fő történetének részeként csatlakozunk az Együttállás csapatához.

A történet kezdetén bányászként szolgálunk és új helyre vezényelnek minket, a Vectera bolygón található Argos Bányavállalat egyik telephelyére. Már az első munkanapunkon találunk valami szokatlan tárgyat az egyik bányajáratban, amelyet megérintve számunkra értelmezhetetlen látomásokkal leszünk gazdagabbak. Miután magunkhoz térünk, Lin, a főnökünk már értesítette is Barrettet (akivel együtt dolgozott korábban és így tudta, hogy érdeklik az ilyen egyedi tárgyak és a kapcsolódó „látomások”), aki kisvártatva meg is érkezik a bolygóra.

Mivel Barrettet követték a kalózok, így előbb némi pofozkodás során visszaverjük a telepre támadó fosztogatókat, majd ezt követően indulunk is Új Atlantiszra az idegen tárggyal. Ebben segítségünkre lesz a Frontier, Barrett hajója, illetve Vasco, a hajón szolgáló robot. Barrett marad Linnel, biztosítani a bányászok testi épségét, ha esetleg a kalózok újra megjelennének.

Új Atlantiszon Barrett utasításait követve felvesszük a kapcsolatot a Vendégház nevű bázison található Együttállás tagjaival, akiknek át is adjuk a furcsa tárgyat. Az azonnal interakcióba lép a Vendégházban található többivel és az addig inaktív alkotóelemek hirtelen egy ismeret szerkezet körvonalaivá állnak össze.

Sarah, a csapat vezetője seperc alatt megyőz minket arról, hogy érdemes komolyabban is utánanézni az előbb látott jelenségnek, így a következő kalandok már az Együttállás tagjaként várnak ránk…