Skip to content

Az AUTO-PERSUADE használata kényes szituációkban

Azt tudtad, a Persuasion skill birtokában van egy lehetőség, ami szinte mindig garantálja a sikeres rábeszélést/meggyőzést, tűnjön bármilyen nehéznek is az adott társalgás vagy szituáció? Ez pedig az „auto-persuade” mindent, akár a józan észt is felülíró opciója?

Ahhoz, hogy használni tudjuk, mint megannyi más alrendszert a Starfieldben, ezt is előbb „fel kell tölteni”.
Minden sikeres meggyőző mondat után az aktiválásra váró gombja körül látható kék csík töltődik. Ha zöld válaszokat adunk (+1) sikeresen, akkor kis mértékben, ha rizikózunk és nehezebben emészthetőkre (+2, +3, +4, stb.) dumáljuk rá a célpontot, akkor nagyobb mértékben nő a csík. Az teljesen mindegy, hogy kivel, mikor és miről beszélgetünk, csak sikerrel tegyük azt.

Amikor a csík körbeér és az „auto-persuade” aktívvá válik, akkor párbeszéd közben bedobhatjuk a végső, mindent eldöntő érvünket, és a játék onnantól átveszi az irányítást.

Mivel a rábeszélés a játékban mindig %-os eséllyel működik, ezért benne van a pakliban, hogy az automatikus meggyőzés sem sikerül. Nagyon kicsi erre az esély, de megtörténhet. Emiatt ugyanúgy, mint minden szituációban, érdemes menteni egyet előtte.