Skip to content

Starfield idővonala – 2023-től „napjainkig”

Röviden:

Az űrutazás és a világűr meghódításával egyidőben a Föld lakhatatlanná válik (a játékból majd kiderül, hogy miért), így az emberiség a Tejútrendszer ismert és ismeretlen régiói felé veszi a irányt és később ott talál (új) otthonra.

A világ új, az emberek a régiek, tartja a mondás, így aztán az emberek több nagyobb frakcióba tömörülnek. A két legfontosabb, komoly katonai erővel és masszív befolyással bíró szervezet az Egyesült Kolóniák és a Freestar Kollektíva.

Előbbi ragaszkodik a régi Földi elvekhez és hagyományokhoz és célja, hogy az emberiség ezen eszmék mentén éljen továbbra is. Utóbbi ezzel szemben úgy hiszi, nem véletlenül jártunk úgy, ahogy, felejtsük el és lépjünk túl a múlton, alakítsuk a sorsunkat szabadon.

Emellett természetesen megtalálhatók kisebb csoportosulások, céhek, szekták is, úgy mint régi misztikus ereklyéket kutató szervezetek, kalandokat kereső felfedezők, különféle isteneket követő és azok kedvében járó „egyházak”, vérszomjas kalózok és sunyi csempészek, stb., hosszú a lista.

Hosszabban:

2050: Az emberek első csoportja megérkezett a Marsra, Létrejön Cydonia, a bolygó legnagyobb bányász városa, mely a Mars ember számára élhetetlen körülményei miatt nagyrészt a felszín alatt található.

2050 – 2100: Nincs megállás, közel 50 év alatt az emberiség kvázi otthonra lelt a világűrben.

2156: Közel 100 évvel a Mars kolónizációja után megvetettük a lábunkat az Alpha Centauri rendszerben is.

2159: Létrejött az Egyesült Kolóniák (United Colonies) szövetsége, melynek alapvető célja, hogy a Föld pusztulása után is megőrízze az emberiség azon vívmányait és eszméit, amely azzá tették az emberiséget, ami.

2160: Az Alpha Centaury rendszeren belül a Jamison bolygón elkezdődött Új Atlantisz építése

2161: Az időközben elkészült település lett a Kolóniák fővárosa.

2167: Az emberiség másik csoportja megérkezett Cheyenne rendszerbe, majd az Akila bolygón Solomon Coe vezetésével elkezdődött az első nagyobb település, Akila City építése.

2188: Coe vezetésével egy új szövetség alakult, a Freestar Kollektíva. Legfőbb céljuk az újrakezdés, szabadulás a korábbi Földi eszméktől és az emberiség fejlődését egy sosem látott új irány felé terelni. Alapítói az időközben szintén kolonizált Volii rendszer és bolygói (a Volii Alfán található Neon fővárossal az élen) és a Cheyenne rendszer bolygói és települései.

2194: Elkészült a Klinika nevű űrállomás, amelyet a Kolóniák vezetése a Narion rendszerben található Deepala bolygó mellé telepített. A helyi, frakcióktól független lakosoknak ez nem tetszett, ezért kérték az Egyesült Kolóniák képviselőit, hogy tüntessék el az állomást a bolygókörüli pályáról.
Miután ez a kérés süket fülekre talált, a Narion csillagrendszer további veszélytől tartva gyorsan lezavart egy népszavazást, amelynek eredményeképpen csatlakozott a Freestar Kollektívához.

2195: A Kollektíva üdvözölte új tagját, majd át is csoportosította az erőit a Narion rendszerbe, hogy szükség esetén megvédhesse a rendszert és bolygóit a Kolóniáktól.

2196: Miután megérkezett a Narion rendszerbe a Kolónia flottája is, nem kellett sok hozzá, hogy kezdetét vegye a Narioni háború.

2216: A közel húsz évig tartó véres összecsapások végét a Narioni békeszerződés jelentette, mely során az Egyesült Kolóniák vezetése a tűzszünet mellett végül elismerte azt is, hogy Narion a Freestar Kollektívához tartozik.

Érdekesség, hogy a békeszerződésben nevezték először „Lakott Rendszereknek” a Tejútrendszer azon területét, ameddig az emberiség eljutott (és azt a területet, ahol kvázi a Starfield is játszódik).

2221: Létrejön a Freestar Rangers nevű katonai szerveződés, amely a Kollektíva rendfenntartó egysége.

2275: Sebastian Banks megalapítja az Együttállás (Constellation) nevű tudományos szervezetet, melynek a székhelye New Atlantis lett.

Az alapító tagok között található:

  • Chloe Bao (fizikus),
  • Aja Mamasa (Sebastion jobbkeze),
  • Darius Andris (botanikus és az idegen növényi életformák specialistája),
  • Beradette Laurent (kalandvágyó gazdag örökösnő),
  • Evardo Gil (egykori csempész)
  • és Kandri Toma (biológus és orvos).

2305: Barrett (tudós és felfedező) csatlakozik az Együttálláshoz.

2307: A Freestar Kollektíva létrehoz egy mezőgazdasági állomást a Lunara rendszerben található Vesta nevű bolygón.

2308: Az Egyesült Kolóniák tiltakozik a Vesta gyarmatosítása miatt és a Narioni Békeszerződés megszegésének tekinti a lépést. Miután a két fél diplomáciai törekvései csődöt mondtak, kitör egy újabb konfliktus, a Gyarmatosítási háború.

2310: A háború első évei alatt a Együttállás csapata megtalálja az első Ereklyét, amelyet nagy titokban a New Atlantisi főhadiszállásra szállítanak.

2311: A háború váratlan fordulat vesz, amikor a Cheyenne-i ütközet során a Freestar Kollektíva civilekből és katonai egységekből álló vegyes flottája gerilla módszerekkel rajtaüt a Kolóniák katonai flottáján. A pusztítás következtében kvázi véget is ér a Gyarmatosítási háború.

2319: Látva és tanulva a vereségből, a Kolóniák vezetése létrehozza a UC Vanguard nevű alakulatot, amely célja, hogy a Kollektívához hasonlóan egyesítse a katonai és a civil hajókat és azok képességeit a harcokban. Aki csatlakozik a UC Vanguardhoz, az automatikus állampolgárságot kap a Kolóniák területén, kell ennél jobb toborzó szöveg?

2319: Még ugyanebben az évben Sarah Morgan lesz a Kolóniák UC Navigator hadtestének a vezetője, a legfiatalabb az összes addigi vezető közül.

2320: Nem tart sokáig a karrierje az UC Navigatornál, ugyanis egy évvel később véglegesen feloszlatják azt. Sarah nem sokat búslakodik, csatlakozik a Együttálláshoz ahol bízik abban, hogy ismét tudja kamatoztatni a korábban szerzett katonai és egyéb tapasztalatait.

2321: Walter Stroud, a Lakott Rendszerek egyik legjelentősebb csillaghajókat gyártó cégének a feje csatlakozik a Együttállás csapatához és ő lesz a szervezett legfőbb mecénása.

2322: Vladimi Sall, a Bíbor flotta nevű kalózszervezet egykori tagja szintén csatlakozik a Együttálláshoz.

2325: Sarah Morgan lesz a Együttállás megbízott elnöke és vezetője.

2325: Még ugyanebben az évben csatlakozik Matteo Khatri teológus is.

2326: Barrett teljesen véletlenül (?) rátalál az első Ereklyére a Együttállás archívumában és egyből tudja, hogy valami nagyon speciális dolgot talált. Érzi, hogy az Ereklye tanulmányozásával rengeteg kérdésre fog választ kapni.

2326: Morgan unszolására Noel, egy frissen végzett kiváló tudós is csatalkozik a szervezethez.

2337: Az Akila várost alapító Solomon Cole leszármazottja, az egykor a Freestar Rangers kötelékébe tartozó Sam Coe és a lánya, Cora is a csapat tagja lesz.

2328: Andreja is csatlakozik.

2328: Barrett kíváncsisága nem lankad, az ő unszolására a Együttállás megveszi a L-868 névre keresztelt űrbázist, amelyből később az átépítések és módosításoknak köszönhetően egy mélyűri érzékelő állomás lesz „A szem” néven.

2330: Két évvel később a elkezdődnek a Starfield történései, amelyben a főszerepet már TE alakítod.