Skip to content

Házastársaink életkora

Belegondoltál már abba, hogy a választható házastársak közül ki hány éves lehet valójában? Nehéz megítélni ezt a kinézet alapján, főleg egy olyan világban/játékban, ahol bármelyik nagyobb városban fillérekért elérhető a plasztikai sebész (keresd az „Enchance” üzleteket), ezért nézzük meg inkább a karakterek élete és az általuk elmesélt sztorik alapján a dolgot!

Sarah: 40-45 év

18 évesen kényszerítették a szülei, hogy csatlakozzon a katonasághoz, azon belül is kevésbé veszélyes igazgatási részleghez. Még le sem telt az első éve, kilépett onnan és csatlakozott a tengerészethez, főleg azért, mert tudta, hogy ezzel fel fogja bosszantani a szüleit. Mivel az apja a legutolsó háború elején halt meg 2308-ban, így akkor Sarah minimum 19 éves lehetett. Ez alapján alapján 22 évvel később a játék idején (2330-ban) minimum 40-41 éves Sarah. A valóságban picit idősebb lehet ennél, mert bár hiába volt ő a tengerészetnél a legfiatalabb kapitány, ahhoz azért kell 1-2 év szolgálati idő minimum, így jelenleg inkább 43-45 éves lehet.

Andreja: 28-32 év

Andrejaról nem sokat lehet tudni, de annyit igen, hogy nagyon fiatalon hagyta el a családját, vagyis tegyük fel, hogy még 18 éves kora előtt, mondjuk 16 évesen. Megjegyzésekből és egyéb beszélgetések foszlányaiból kiderül az is, hogy 10 éve hagyta abba a csempész életet. Na most, ha feltételezzük, hogy előtte azért 4-5 évig legalább űzte ezt a mesterséget, akkor az 10+5 év. Ehhez jön a 16 éves „kezdési idő”, így a játékban minimum a huszas évei végén, de inkább a harmincas évei elején járhat.

Sam: 30-35 év

Samnak van egy 12 éves lánya, Cora. A párbeszédekből kiderül, hogy a lány anyját már korábban is ismerte, még Cora születése előtt. Legyen mondjuk itt is 1-2 év ez az időszak. Emellett mesél sokat a lánya előtti kalandjairól, aminek adjunk mondjuk 4-5 évet (ez lehet párhuzamos is a Cora anyjával történő ismertséggel) Így feltételezve, hogy olyan 16-18 éves volt minimum amikor elkezdte a kalandjait és 21-23, amikor megszületett Cora, akkor Sam minimum a harmincas évei elején járhat, de inkább a közepén.

Barrett: 45-50 év

Barrett a férjét szintén a legutolsó, 20 éve véget ért háború elején vesztette el. A háború 3 évig tartott, vagyis számoljunk olyan 22-23 éves özvegységgel. Barrett szeret mesélni – ha akarod, ha nem -, és a visszaemlékező történetei alapján kijelenthető, hogy a tragikus vég előtt jó pár évig tartott az a házasság. Számoljunk mondjuk 4-5 évvel. Na most ha feltételezzük, hogy a férjével azért volt némi házasság előtti időszak is (legyen 1-2 év), plusz leghamarabb 18 évesen házasodtak össze, akkor minimum 45 éves, de inkább közelebb lehet az ötvenhez.