Skip to content

A Bíbor flotta (Crimson Fleet)

A Bíbor flotta

Szervezeti forma: Űrkalózok laza szövetsége
Központ: A Kulcs (The Key) űrbázis, Kryx rendszer
Fennhatósági terület: Kryx rendszer
Vezetője: Delgado
Csatlakozási lehetőség: Van

Történelem

A Bíbor Flotta nem egy központilag irányított politikai szervezet, hanem kalózkapitányok között létrejött laza érdekszövetség, akik bár önálló döntéseket hoznak és egymástól függetlenek, mégis egy zászló alatt hajóznak.

Közel egy évszázaddal ezelőtt az Egyesült Kolóniák épített egy szuper-maximum biztonsági szintű börtönt, távol a civilizációtól, valahol a Suvorov bolygó felszínén (amelyet ma már Kryx néven emlegetünk), majd a létesítmény felé vezényeltek egy azt felügyelő űrállomást. A börtönt stílszerűen „Lakatnak” (The Lock), az űrállomást pedig „Kulcsnak” (The Key) nevezték el.

2241-et írtunk, amikor egy Jasper Kryx nevű elítélt börtönlázadást robbantott ki a Lakatban. A hirtelen jött káoszt kihasználva előbb társaival elkötött pár űrjárművet, majd a Kulcsra érve a helyi védelmi erőket legyőzve birtokba is vette az állomást.

A Bíbor flottáról nem tudni napra pontosan, hogy mikor alakult meg, a lázadást évekig csak helyi biztonsági problémának tekintette a világ nagy része, ahogy az itt-ott előforduló fosztogatások is hozzátartoztak a „veszélyes hétköznapokhoz”.

Pedig a Kulcs elfoglalása után nem volt megállás, az egykori rabok a maguk urai lettek és azt csinálták, amihez a legjobban értettek: bűnöztek. A civil és kereskedelmi hajókat fosztogató portyák rendszeressé váltak, a kezdeti pár hajós rajból több tucat egyséből álló kalózflotta lett. Kisvártatva meg is született az egész folyamatot koordináló Bíbor flotta nevű kalózszervezet, melyet bár Kryx irányított a kalóztanyává változott Kulcsról, de minden kapitány a saját belátása szerint cselekdett. Eleinte csak kereskedelmi útvonalakra csaptak le a fosztogatók, de pár éve a portyázások már átterjedtek a szomszédos rendszerekre is.

Na, a fordulat ekkor, 2330 környékén következett be, amikor az általuk uralt Kryx rendszeren kívül is jelentős bázisokat és utánpótlás központokat létesítettek a Sagan, a Cheyenne, a Lunara és a Narion rendszerekben.

A Lakott Rendszerek erői a kalózflották által jelentett fenyegetettséget már nem nézték jó szemmel, meg is indult a kalózok és kapcsolódó káros tevékenységük felszámolása.

Beazonosításukat megkönnyítette az, hogy a Bíbor flotta tagjai büszkén viselik az űrhajóikon a múltból megörökölt koponyás szimbólumot. Azt beszélik, hogy az ősi „aki egyszer kalózzá lett, az mindörökké kalóz is marad” elvet is magukévá tették, vagyis aki egyszer felfestette a „Jolly Rogert” a hajójára, az egy életre csatlakozott a szövetséghez. Bár itt is akadnak kivételek, hallani mendemondákat olyan kapitányokról, akik akkora hatalmas vagyonra tettek szert, hogy meg tudták vásárolni a békés nyugdíjas éveiket.

Az a hír járja, hogy amikor Jasper Kryx meghalt, akkor a kalózkapitányok hagyományaihoz hűen a teljes vagyonát elrejtette valahol a galaxisban. Ezt, a közben „Kryx öröksége” névre keresztelt kincset még senki sem találta meg, pedig volt próbálkozó rengeteg. Még ma, évtizedekkel később is léteznek olyan kalózok és kincsvadászok szerte a galaxisban, akik a kincs után kutatnak.

Egyelőre sikertelenül.

Csatlakozás a Bíbor flottához

Több megoldás is van, ha csatlakozni akarunk:

1. Börtönbe kerülnünk. Bármilyen bűnt is követünk el, vállaljuk a következményeket és töltsük le a büntetésünket! A dutyiban ugyanis megkeres Ikande parancsnok az Egyesült Kolóniák Vanguard egységétől és megkér minket, hogy legyünk kettős ügynökök, épüljünk be a Bíbor flottába és belülről verjük szét a bandát, megszüntetve így a Lakott Rendszerekre telepedő folyamatos fenyegetettséget.

2. Lépjünk be az Egyesült Kolóniák Vanguard nevű szervezetébe, és hajtsuk végre a kapott feladatokat. Egy idő után meg fognak keresni a biztonsági szolgálattól, hogy lenne egy beépített meló, amivel kapcsolatban ránk gondoltak.

Fontos megjegyezni, hogy a felajánlott „Deep Cover” küldetés egyedi és önálló, nem része az UC Vanguard küldetéseknek, nincs semmilyen hatással rá.

Miután rábólintottunk a felajánlott lehetőségre, el kell végeznünk pár aljamunkát: előbb némi pénzbehajtást, aztán pedig az „örökké kalóz” elvet felrugó dezertőrrel kell megbeszélnünk a korai nyugdíjazását. Majd egy rövid, de intezív űrharc után (érdemes felkészíteni a hajónkat a harcra) már mehetünk is a Kulcsra.

Az már teljesen rajtunk és a meghozott döntésünkön múlik, hogy a Kulcsra megérkezve mit teszünk: teljesítjük a Vanguard felkérést és a kalózok közé beépülve végig ellenük dolgozunk, vagy felrúgjuk a megállapodást és vérbeli kalózok leszünk.